Routebeschrijving naar de ecologische wijk DE BUITENKANS

Fiets. 
de Buitenkans ligt in de bosstrook aan het Gerrit Schulte fietspad, in de Stripheldenbuurt, vanaf het centrum net voorbij de Eilandenbuurt. Halverwege de bosstrook neem je rechtsaf het fietspad dat de wijk ingaat. Aan de overkant van de wijk is De draad van Lot, op nummer 7.

Trein
.
 Uitstappen op station Oostvaarders in Almere Buiten. Aan de zuidkant van het station, de Evenaar oversteken en de Rodosstraat (evenwijdig aan de busbaan) inlopen. Deze weg volgen tot het Gerrit Schulte fietspad dat de busbaan kruist. Loop linksaf het fietspad op en volg deze over het bruggetje tot halverwege de bosstrook aan de rechterkant. Hier loop je rechtsaf de Buitenkans in. Aan de overkant is De draad van Lot op nr.7.
Het is ongeveer 20 minuten lopen.

Bus
. 
Met lijn 1 uit Almere Haven en Almere Stad, tot bushalte Eilandenbuurt zuid. (2 haltes voor het station). Het fietspad volgen tot het Gerrit Schulte fietspad. Rechtsaf over het bruggetje tot halverwege de bosstrook aan de rechterkant. Hier lopp je de wijk in. aan de overkant is De draad van Lot op nr. 7.

Auto
.
Vanuit de richting Amsterdam en Utrecht, A6: neem afslag Almere Buiten, afslag 7, meteen na knooppunt Almere. Onderaan de afslag rechtsaf de Spectrumdreef op tot de T-splitsing (rotonde). Hier ga je rechtsaf de Evenaar op. Voorbij de “flessenhals” (hier komen linker- en rechterweghelft bij elkaar), de eerste rechtsaf: is de Marten Toonderlaan. Bij de derde “rotonde in aanbouw” rechtsaf de Buitenkans in. Parkeren op de parkeerplaats. De draad van Lot is op Ambt.Dorknoperlaan  7.
Vanuit de richting Lelystad, A6: neem afslag 8, Almere Buiten Oost. Rechtsaf de Buitenring op. Bij de eerste rotonde linksaf: Stripheldenweg. Bij de volgende rotonde rechtsaf. Deze Weg van het Beeldverhaal/Evenaar volgen. Voorbij de tweede rotonde de eerste weg links, vóór de bosstrook, de Marten Toonderlaan in (let op: eerst kruis je de busbaan, hier kun je niet linksaf, rechtsaf ga je de Sieradenbuurt in).  Bij de derde “rotonde in aanbouw” rechtsaf de Buitenkans in. Parkeren op de parkeerplaats. De Draad van Lot is op Ambt.Dorknoperlaan 7.